Na de eerst hete, en toen natte zomer van 2019 wordt het tijd om je garderobe voor de koude seizoenen te inventariseren. Heb jij nog kleren liggen waarmee je voor de dag kunt komen, of ben je echt toe aan een paar leuke nieuwe showstoppers? Dan hebben wij een paar tips voor je. In Parijs, Milaan, Engeland en de VS tekent zich de mode voor het najaar van 2019 af. Als je mee wilt wilt kunnen doen, dan is dit artikel een korte handleiding voor jou.

Fluweel

De laatste jaren is fluweel een stof die terug is van weggeweest. Niet alleen maar in de vorm van mooie accessoire zoals een clutch of haarband, maar ook als de basis voor een volledige jurk of trui. Deze zachte en glimmende stof waarover de meningen sterk verdeelt zijn, wordt dit najaar gebruikt in jacks, rokken en ook in jumpsuits! Ben je geen persoon die gemaakt is voor ruwe denim, doe dan je voordeel met deze opvallende en heerlijk zachte kledingtrend.

Dierenprints

Net als fluweel is een dierenprint een lange tijd beschouwd als tacky. Maar als we de verkoopcijfers en de trends onder de celebrities even onder de loep nemen, dan zien we dat dierenprints eindelijk gewoon weer kunnen. Bovendien passen deze natuurlijke patronen goed bij een aards seizoen als de herfst. Sluip dus soepel als een tijger of een luipaard door de vallende bladeren en door de regen heen, of shine in de laatste zonnestralen in een zebra- of giraffe print.

Natuurlijke materialen

Grote kledingdesigners maken weer volop gebruik van natuurlijke materialen. Vilt, leer en wol zijn daarbij de koplopers die stuk voor stuk uitstekend combineren en welkome stoffen zijn in de dalende temperaturen. Uiteraard zijn deze materialen duurzaam gewonnen en voorzien van een keurmerk.

Heftige contrasten

Opvallend is de aanwezigheid van contrasten in de herfstmode van dit jaar. We zien veel ontwerpers gebruik maken van het schaakbordpatroon: een wisselwerking van de contrastkleuren wit en zwart dus. Maar ook contrasten met meer kleur, zoals donkerrood en donkerblauw, geel en roze, felgroen en zwart, en andere felle tinten lijken een ding van deze herfst te worden. Zelfs de kindermode gaat hierin mee: op modesites als Kids Brand Store vinden we ook deze sterke afwisseling van kleuren. Zeker weten dat je hiermee op gaat vallen als het buiten grauw en grijs is.

Punk en goth

Nog zo’n déjà vu uit de jaren 80. Iconen zoals Madonna, Miley Cyrus en Billie Eilish leveren een bijdrage aan de vernieuwde populariteit van de punkstijl met gothic invloeden. Intens zwarte kleding met metalen knopen ringen en studs, piercings, hoge laarzen en panty’s en gazen t-shirts gaan dit zeker een interessante herfst maken. Durf jij deze fashion trend aan? Vind de rebel in jezelf en je bent er zeker van dat je de komende maanden gezien wordt!