Naast de skate-wereld is ook de hiphop en rap-scene van grote invloed geweest op het huidige, eigentijdse modebeeld in de westerse wereld. Hiphop-kleding is, net als skatekleding, afkomstig van een bepaalde subcultuur die men niet verwacht op de catwalk, maar wel veel wordt gedragen ‘op straat’.
Hiphop-kleding en invloed van rappers op mode is ontstaan onder invloed van de toegenomen populariteit van rap en hiphop. De top 40 van de populaire muziek bestaat grotendeels uit hiphop en rap. Rappers en hiphop-artiesten verschijnen hierdoor veel op tv, en met name op social media. Op deze manier hebben zij ook invloed op de kledingstijl van de jeugd en liefhebbers van hun muziek.
Hiphop-kledingstijl staat bekend om wijde broeken en ‘bling-bling’, maar veel rappers tonen zich tegenwoordig ook als modieuze liefhebbers van haute couture. Zo is rapper A$AP Rocky ook model geweest voor het populaire modehuis Dior. Ook andere rappers zijn groot uitdragers van een nieuwe kledingstijl welke steeds meer invloed heeft op de modewereld.
Door de invloed van rappers is bling (oftewel sieraden) steeds meer geaccepteerd geworden onder mannen, met name jongeren. Ook tatoeages en dure merkkleding zijn gewilde modeverschijnselen geworden. Rappers laten vol trots op hun sociale media-pagina’s zien hoeveel geld zij uitgeven aan kleding, bling en tatoeages. Jongeren zien hen als stijliconen, waardoor zij hetzelfde willen doen. Op deze manier is een collectie modehuizen van klassieke stempel, zoals Louis Vuitton, Balenciaga, en Gucci bekend geworden onder het grote publiek. Waar deze merken eerst wellicht bekend stonden om tuttige tassen en handtasjes voor oudere dames, zijn zij nu vooral bekend van de dure kleding die bekende rappers dragen.
Op deze manier kan gezegd worden dat de populariteit van hiphop en rap van grote invloed zijn geweest op het huidige modebeeld. Bekende modemerken verdienen hier goed aan, want elke jongere die hetzelfde dure T-shirt als zijn favoriete rapper wil dragen is weer een betalende klant voor bekende modehuizen.
Deze ontwikkeling is terug te voeren tot de jaren ’90, toen rappers 2pac en the Notorious B.I.G. zich voor het eerst vertoonden in dure kleding van onder andere Versace. Sindsdien wordt hiphop geassocieerd met dure merken en modehuizen, en deze band is sindsdien niet meer weggegaan. Onder andere bandana’s en riemen van Versace en Louis Vuitton waren populair bij deze generatie rappers.
De band tussen mode en hiphop is vervolgens voortgezet door rappers in de jaren tussen 2000 en 2010. De bekendste hiervan is 50 Cent, die onder andere indruk maakte door exclusieve bontjassen te dragen en een grote voorliefde had voor exclusieve modehuizen.
Rappers hebben sindsdien deze trend voortgezet, en deze trend heeft nu doorgezet tot in de mainstream-modesmaak. Het lijkt er dan ook op dat jongeren steeds meer hiphop-invloeden opnemen in hun kledingstijl, waardoor deze trend waarschijnlijk nog wel een tijd zal voortduren.