Zoals gezegd voelt het voor veel mannen die formele kleding ‘moeten’ dragen voor hun werk alsof zij een uniform aan moeten. Dit betekent dat zij het ervaren alsof zij niet hun eigen kledingstijl tot uiting kunnen brengen op het moment dat zij een pak of andere formele kleding dragen. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Er zijn tal van manieren om toch een unieke eigen kledingstijl uit te stralen op het moment dat men een pak draagt op bijvoorbeeld zijn werk.

Een eerste manier is het gebruik van kleine afwijkende details. De meeste mannen zijn conservatief in hun pakken en kiezen meestal voor een zwart of blauw pak. In deze situatie is het juist leuk om gebruik te maken van bijzondere of kleurrijke details. Dit kan bijvoorbeeld door het kiezen voor een das in een afwijkende kleur of een bijzondere print. Een andere veelgebruikte mogelijkheid is het dragen van sokken die niet zwart of blauw zijn, maar eveneens een bijzondere kleur of print hebben. Door deze kleurrijke details blijft een outfit formeel, maar wordt toch een eigen element aan de outfit gegeven.

Een andere manier om zichzelf te onderscheiden is het gebruik van een kleermaker. Men kan standaard-pakken aan laten passen om zo beter bij een bepaalde lichaamsbouw te passen. Ook kan men ervoor kiezen om bijvoorbeeld extra of minder knopen op een pak te laten zetten. Hierdoor lijkt een pak al snel meer een eigen creatie in plaats van iets dat rechtstreeks uit de fabriek komt.

Het overhemd ten slotte bepaalt ook veel. Iedereen draagt immers al een wit of blauw overhemd, wanneer men eens een overhemd draagt dat bijvoorbeeld een roze kleur heeft, zal men al snel opvallen. Zeker als men er een jasje overheen draagt hoeft dit niet meteen erg opvallend te zijn, maar het zal wel een bijzonder detail zijn bij een standaard-outfit.