Een eigen stijl ontwikkelen, hoe doe je dat? Misschien vind je het moeilijk een keuze te maken uit het overweldigende aanbod in de kledingwinkels en online shops. Kleding bepaalt voor een groot deel je uitstraling. De eerste indruk die jij maakt op anderen kan belangrijk zijn, bijvoorbeeld op je werk of bij een sollicitatiegesprek. Dan wil je graag zelfverzekerd overkomen in een outfit die perfect bij je past.

Ook in je vrije tijd wil je kleding dragen die jouw persoonlijkheid benadrukt. In een combinatie waarin je er goed uitziet en die comfortabel is, voel je je happy en dat straal je uit. Hoe kom je erachter welke stijl het beste bij jou past? De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

  • Kijk goed naar jezelf

Je kent jezelf en jouw persoonlijkheid het best. Bij de vorm van je lichaam en de tint van je huid zullen sommige kledingstukken prachtig staan en andere minder goed werken. Misschien heb je al eens iets gekocht dat prachtig leek in de winkel, maar dat je eigenlijk nooit met plezier hebt gedragen.

Zet voor jezelf op een rijtje welke kleding bij je vormen en huidskleur past. Houd dat in gedachten als je gaat shoppen. Word je bijvoorbeeld blij van supervrouwelijke jurken die jouw figuur flatteren, dan zal je daarmee nooit een miskoop doen. Kom je er zelf niet uit, dan kan een (kleur-)consulent je op weg helpen.

  • Laat je niet beïnvloeden door anderen

Smaken verschillen en ook je kledingstijl is heel persoonlijk. Vooral jonge meiden dragen vaak dezelfde stijl als hun vriendinnen om erbij te horen. Durf je eigen keuzes te maken en jezelf te zijn. Ook met accessoires, sieraden, je kapsel en make-up kun je je onderscheiden van anderen en kies je voor een stijl die jouw persoonlijkheid weergeeft.

  • Gebruik trends als inspiratie

Shoppen is fun en misschien vind jij het ook geweldig om de nieuwste items en trends te bekijken. Laat je hierdoor inspireren terwijl je tegelijkertijd weloverwogen keuzes maakt. Investeer in goede basics die je langere tijd zult dragen en vul die aan met enkele trendy kledingstukken. Zo zie je er altijd modieus en stijlvol uit.

  • Mooi en praktisch tegelijk

Je draagt graag kleding waarin je er op je best uitziet. Let er echter ook op dat je favoriete items ook comfortabel zijn en passen bij de activiteiten die je doet. Je mooiste stiletto’s trek je ook niet aan als je gaat hardlopen! Een perfect kledingstuk combineert stijl met comfort en past bij je bezigheden van die dag. Als je daar rekening mee houdt bij het samenstellen van je outfit, straal je zelfvertrouwen uit met je eigen unieke stijl.