Een van de duidelijkste voorbeelden van straatmode die nu duidelijk trendsettend is in de hogere mode, is skatekleding. Skatekleding wordt nu niet alleen meer gedragen door mensen die skateboarden, maar ook door allerlei modebewuste influencers en stijliconen. Hoewel de wijde kleding op het eerste gezicht niet per se de meest modieuze kledingstijl is, kan schijn dus bedriegen.

Skatekleding is vaak erg wijd, omdat skateboarders veel bewegingsruimte nodig hebben wanneer zij aan het skateboarden zijn. Hierdoor zijn broeken en T-shirts vaak erg wijd, wat in contrast staat met de skinny jeans en getailleerde overhemden die de afgelopen jaren vaak in de mode waren. Desondanks hebben bekende skatemerken zoals Palace en Supreme door weten te dringen tot de hogere regionen van de modewereld. Kledingstukken van deze merken zijn dan ook erg in prijs gestegen de afgelopen jaren, en zijn erg gewild, bij onder andere filmsterren en muzikanten.

Door het doordringen van skatekleding in de mainstream mode, en met name de hogere mode, is goed te zien hoe de ‘look’ van de straat invloed heeft op de modewereld. Beanies, wijde broeken, en T-shirts van bepaalde merken zijn dan ook in prijs en exclusiviteit niet meer te onderscheiden van gevestigde merken als Gucci.