Zoals hiervoor besproken is de hoge mode, oftewel haute couture nog altijd het meest toonaangevende modesegment. De mode die mensen op straat dragen, is echter nog altijd het meest beeldbepalend voor de gewone man. Hierom is het eigenlijk ook niet zo opmerkelijk dat de laatste tijd zich een trend heeft voorgedaan die het omgekeerde is van de klassieke trends in de mode. Deze trend is namelijk normaal gesproken dat mode van de straat later te zien is op de catwalks van grote modehuizen in Parijs en Milaan, in plaats van andersom.
Dat deze beweging plaatsvindt gebeurt onder andere onder invloed van social media. Door social media-platformen als Facebook en Instagram kan iedereen tegenwoordig een stijlicoon zijn, zelfs zonder de steun van een bekend modemerk of een marketingcampagne. Hierdoor is ook de stijl van deze zogenaamde influencer een nieuwe bron van mode-trends, waardoor hun persoonlijke trends doorsijpelen in de mode. Hun persoonlijke stijlen zijn vaak minder formeel, maar wel meer ‘draagbaar’ dan de mode die men ziet in modebladen. Doordat dergelijke moderne stijliconen kleding dragen die niet valt onder de hoge mode, maar zelfs afkomstig is uit typische straatkledingculturen zoals hiphop en skatemode, dringt steeds meer invloed van de straatmode door tot de hogere mode.
Een goed voorbeeld hiervan is het skatemerk Supreme dat met Louis Vuitton op de catwalk verscheen. Hoewel skatekleding typische straatmode is, en absoluut geen haute couture, kan het tegenwoordig dus wel gelijk tot ‘mode’ gerekend worden. Hierdoor wordt mode zowel toegankelijker, als praktisch toegankelijk voor de gewone consument.